Quadre resum de la Barra d'Eines per editar un post
Crear un post és senzill si sabem com utilitzar la barra d'eines. Us fique una xicoteta explicació de cadascun dels símbols que ens apareix ( si punxeu damunt de la imatge aquesta es fa més gran):
1.- Tipus de lletra. Podem canviar-la si volem senyalar o ressaltar qualsevol paraula. No es convenient fer molts canvis dins del blog, doncs dificulta la lectura -mareja.
2.- Tamany de la lletra. Ens serveix també per anar ressaltant dins del propi text.
3.- Ressaltar la lletra: aquests quatre botons ens permeten, com en el procesador de text de Word, ficar la paraula en negreta, en cursiva, subratllar-la o tacar-la. Es poden combinar. Per fer-ho tan sols cal arrossegar el ratolí damunt de la paraula i punxar damunt d'un d'aquests botons.
4.- Color del text. Podem canviar el color del text, triant-ne entre els colors del quadre que es desplega. Per fer-ho tan sols cal arrossegar el ratolí damunt de la paraula o lletra que volem canviar de color, punxar damunt del boto -es desplega el quadre- i punxar damunt del color que volem. Pot quedar molt bonic per a presentar determinats textos, però no cal utilitzar-ho molt sovint -mareja-.
5.- Ressaltar el text amb color. Tampoc cal utilitzar-la molt sovint, però és perfecte per ressaltar, per exemple, el títol o encapçalament d'un llistat. Es fa igual que en l'apartat anterior. Podem combinar la tipografia utilitzant una barreja de tots els apartats anteriors.
6.-Enllaços o links: Des del blog podem ficar enllaços a altres llocs webs o blogs, o a uns altres articles del nostre propi blog. Tan sols cal que arrosseguem el ratolí damunt de la paraula o paraules on volem ficar l'enllaç, punxar damunt d'aquest botó i ficar l'adreça on volem que ens porte. Recordeu, sempre és millor copiar la direcció electrònica del lloc on volem que ens porte (amb el ratolí o utilitzant el botons Ctrl + C) i pegar-ho a la finestra, ens estalviem la possibilitat d'equivocar-se en alguna lletra i que ens falle l'enllaç. Podem ficar enllaços interiors (del nostre blog) o enllaços exteriors (d'un altre blog)
Exemples d'enllaços (punxeu damunt i mireu on us porta):
-Jugar amb la poesia, en qualsevol llengua, sempre és divertit (a tot un blog)
-De vegades, una imatge val més que mil paraules (a un post concret d'un blog)
-Cal mirar els resum de les sessions per tal de practicar l'après (a diferents post concrets dins del nostre blog)
-És senzill pujar al blog un vídeo de You Tube (a un post del nostre blog)
-Cal llegir il·lustrant, des del nostre blog i des d'altres ( a un post del nostre blog i a un grup concret de post d'altre blog.
7.- Imatge. Aquest botó ens permet ficar una imatge al post. La imatge la podem col·locar en el lloc del text que més ens interesse. Per exemple, dalt d'aquest post hi ha una imatge i a sota d'aquest text també.
8.- Vídeo. Podem pujar un vídeo que nosaltres hem gravat i tenim en arxiu o des de You Tube. També podem ficar, en lloc de pujar, un enllaç per si els lectors del blog volen veure'l, però no és suficient significatiu per a ficar-lo dins del blog.
9.- Insertar un salt de línia. Un botó que ens ve molt bé quan volem diferenciar, dins d'un mateix post, diferents tipus de textos o contingut. No es sol utilitzar.
10.- Alineació del text. Per defecte, quan escrivim un post, sempre s'alinea a la dreta. Quan el publiquem açò no queda molt bé. Cal justificar el text, sobretot si és a línia tirada. Per fer-ho tan sols cal seleccionar el text (de vegades tot el post, com és l'exemple d'aquest article) passant per damunt el ratolí i donar-li al botó, on es desplega un menú. Punxem damunt de la justificació que volem fer i ja està. És igual que en Word.
11.- Llista. Per fer una llista numerada o amb icones ens venen molt bé aquests dos botons.
12.- Cita. Sempre ens pot vindre molt bé ficar cites en algun moment determinat. Aleshores sols cal que copiem el text que anem a citar, arrossegar el ratolí marcant-lo, i després donar-li al botó. Resta així (la lletra en cursiva l'he ficat jo):
De vegades, en funció de la plantilla que tenim, surt un entrecomillat al principi de la cita o no.Sempre ens pot vindre molt bé ficar cites en algun moment determinat. Aleshores sols cal que copiem el text que anem a citar, arrossegar el ratolí marcant-lo, i després donar-li al botó.
14.- Ortografia. Comprova l'ortografia del text. Ve molt bé per corregir i no fer errades. Us recomanem utilitzar-lo després d'escriure el post.
Espere que aquest post us siga útil.
Hola Srta HOney: Soy la caputxeta y mi blog la talpeta1 no se puede abrir desde este blog. No sé por qué.¿Me puedes ayudar? Gracias.
ResponderEliminarSenyoreta Caputxeta, ja està solucionat. Punxa ara i et portarà a l'enllaç del teu blog.Vaig copiar l'adreça del blog tal i com me l'ha vas donar i estava malament, però ho he canviat i... directe al blog.
ResponderEliminarBona setmana i "cuidadín" amb el llop.