sábado, 29 de enero de 2011

Deures a fer: comentaris

Visitarem tres blogs dels companys (estan tots en la columna de la dreta del blog, aíxi sols teniu que punxar i anar-hi) i deixareu un comentari en l'ultim post que haja editat.

El comentari el començarem com "Exercici 2"

Deures a fer: crear dos post

Cadascú de vosaltres farà dos post, sobre el tema que més us interesse, i aplicareu, com exercici, el sis primers apartats del post anterior.

El títol del post serà "Exercici 1"

Barra d'eines per crear un post: en blogger

Quadre resum de la Barra d'Eines per editar un post

 Crear un post és senzill si sabem com utilitzar la barra d'eines. Us fique una xicoteta explicació de cadascun dels símbols que ens apareix ( si punxeu damunt de la imatge aquesta es fa més gran):

1.- Tipus de lletra. Podem canviar-la si volem senyalar o ressaltar qualsevol paraula. No es convenient fer molts canvis dins del blog, doncs dificulta la lectura -mareja.
2.- Tamany de la lletra. Ens serveix també per anar ressaltant dins del propi text.

3.- Ressaltar la lletra: aquests quatre botons ens permeten, com en el procesador de text de Word, ficar la paraula en negreta, en cursiva, subratllar-la o tacar-la. Es poden combinar. Per fer-ho tan sols cal arrossegar el ratolí damunt de la paraula i punxar damunt d'un d'aquests botons.

4.- Color del text. Podem canviar el color del text, triant-ne entre els colors del quadre que es desplega. Per fer-ho tan sols cal arrossegar el ratolí damunt de la paraula o lletra que volem canviar de color, punxar damunt del boto -es desplega el quadre- i punxar damunt del color que volem. Pot quedar molt bonic per a presentar determinats textos, però no cal utilitzar-ho molt sovint -mareja-.

5.- Ressaltar el text amb color. Tampoc cal utilitzar-la molt sovint, però és perfecte per ressaltar, per exemple, el títol o encapçalament d'un llistat. Es fa igual que en l'apartat anterior. Podem combinar la tipografia utilitzant una barreja de tots els apartats anteriors.

6.-Enllaços o links: Des del blog podem ficar enllaços a altres llocs webs o blogs, o a uns altres articles del nostre propi blog. Tan sols cal que arrosseguem el ratolí damunt de la paraula o paraules on volem ficar l'enllaç, punxar damunt d'aquest botó i ficar l'adreça on volem que ens porte. Recordeu, sempre és millor copiar la direcció electrònica del lloc on volem que ens porte (amb el ratolí o utilitzant el botons Ctrl + C) i pegar-ho a la finestra, ens estalviem la possibilitat d'equivocar-se en alguna lletra i que ens falle l'enllaç. Podem ficar enllaços interiors (del nostre blog) o enllaços exteriors (d'un altre blog)
Exemples d'enllaços (punxeu damunt i mireu on us porta):
               -Jugar amb la poesia, en qualsevol llengua, sempre és divertit (a tot un blog)
               -De vegades, una imatge val més que mil paraules (a un post concret d'un blog)
               -Cal mirar els resum de les sessions per tal de practicar l'après (a diferents post concrets dins del    nostre blog)
              -És senzill pujar al blog un vídeo de You Tube (a un post del nostre blog)
              -Cal llegir il·lustrant, des del nostre blog i des d'altres ( a un post del nostre blog i a un grup concret de post d'altre blog.

7.- Imatge. Aquest botó ens permet ficar una imatge al post. La imatge la podem col·locar en el lloc del text que més ens interesse. Per exemple, dalt d'aquest post hi ha una imatge i a sota d'aquest text també.

 
8.- Vídeo. Podem pujar un vídeo que nosaltres hem gravat i tenim en arxiu o des de You Tube. També podem ficar, en lloc de pujar, un enllaç per si els lectors del blog volen veure'l, però no és suficient significatiu per a ficar-lo dins del blog.


9.- Insertar un salt de línia. Un botó que ens ve molt bé quan volem diferenciar, dins d'un mateix post, diferents tipus de textos o contingut. No es sol utilitzar.

Resum darrera sessió

Us fique un resum del que varem xerrar en la última sessió:


-Vàrem partir des de la pestanya de "Configuración" i vàrem estar veient totes les oportunitats que ens dona l'apartat de "Comentarios". Cadascú ho va configurar. Recordeu que és recomanable donar-li a "si" a l'apartat de "¿Mostrar verificación de la palabra para comentarios?" per tal de que no ens entre correu brossa.

-Varem acabar  de veure la resta d'apartats de "Configuración"

-Vàrem obrir la pestanya "Diseño", on podem veure l'entramat de tot el blog. Aquest apartat té tres subpestanyes:
"Elementos de la página": té tres apartats principals: El títol, la part central on editar els post o articles (més dinàmic) i la part on fiquem els widgets (més estàtica)
"Edición de HTML"
"Diseñador de plantillas": si punxem al damunt ens dona l'oportunitat de canviar tot el disseny del blog: plantilles, fons, disseny, etc. Podem anar canviant i provant i a la part inferior veurem -en vista prèvia- com queden els canvis. Recordeu, fins que no li donem a "Aplicar al blog" (part superior dreta) no es guarden els canvis.

martes, 25 de enero de 2011

Fer un blog en Blogger

Recordem:

-Fer-se un correu en Gmail
-Fer-se un compte en Blogger, donant el gmail que hem creat
-Seguir les instruccions de Blogger per crear el blog (despes podem canviar tot el que vullgam)
-Per defecte, se'ns obrirà l'apartat de "Creación de entradas"
-En les pestanyes superiors apareix "Configuración", punxem al damunt. Revisem la nostra configuració.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...